SOCIALT EXPERIMENT. TwitchPlaysPokemon är ett spännande exempel på hur människor agerar tillsammans. Blir det kaos och anarki? Eller kommer de att kunna styra upp det. Och i så fall hur?
Femtiotusen spelare som försöker flytta en gubbe i Pokemon samtidigt, kan det vara kul?
Ja, absolut. I alla fall om du frågar spelarna på spelstreamingsajten Twitch.
För fem dagar sen startade någon en ström med Pokemon red, Gameboyspelet från 1996, som styrs av människorna som tittar på i sina datorer. I stället för att trycka på knappar kontrollerar de spelet genom att skriva ord i chatten. Skriver de LEFT går gubben åt vänster.
När jag först kollade var det ungefär 45 000 inloggade som följde streamen. På kvällen var det 86 000. 10 miljoner gånger hade sidan visats.
Det är klart att om de ger olika kommandon på en gång blir det rörigt. Och laggigt. En halv minuts fördröjning innan kommandot utförs är normalt.
Men det verkar inte avskräcka deltagarna. De verkar spela spelet och föra det framåt med någon sorts kollektiv målmedvetenhet.
Jag tyckte först det verkade fånigt, och har inte spelat tillräckligt mycket Pokemon för att komma ihåg hur man gjorde.
Men nu sitter jag där och följer fascinerat hur en stor människomassa tillsammans försöker åstadkomma stordåd. För även om resultatet bara är små svartvita pixelgubbar på en skärm som rör sig så är det samarbete under väldigt svåra omständigheter som utförs.
Vill du kolla, och vara med, gå till twitch.tv/twitchplayspokemon med datorns webbläsare.